Ta sig hit

 

Det absolut lättaste sättet att ta sig till Kalabrien från Sverige är naturligtvis att flyga. Den flygplats som ligger allra närmast heter Lamezia Terme och därifrån tar det ca 20 minuter att köra ner till lägenheten.

Sommartid finns det två aktörer som flyger både från Göteborg och Stockholm till Lamezia Terme, nämligen Solresor (april - september) och Air Berlin (maj - november). Resten av året kan man flyga reguljärt inom Europa till Milano eller Rom och därifrån inrikes (tex Alitalia eller Easyjet). Man kan också flyga till en annan Europeisk destination med lågprisflyg (tex Ryanair) och vidare direkt till Lamezia Terme eller till en näraliggande ort som tex Brindisi och därifrån köra de återstående 30 milen. 

Det finns naturligtvis andra kombinatoner för den som tycker om att resa med tåg eller rent av köra sin egen bil ner genom Europa. Ett alternativ kan vara att flyga till Rom och därifrån ta tåget ner (ca 4 timmar).

HYRBIL:

Väl på plats i Lamezia Terme finns det ett rikligt utbud av hyrbilsfirmor intill flygplatsen. Samtliga firmor har bilar i alla kategorier. Det kan vara bra att veta att de allra flesta italienare själva kör i små bilar och att dessa för det mesta endast har manuel växellåda. Dessutom är trafiken betydligt annorlunda än hemma varför det varmt kan rekommenderas att skaffa sig en ordentlig försäkring (kan tecknas när man bokar bilen via internet). Här följer några förslag: Avis , Budget , Europcar , Hertz och Sixt.       

TAXI:

Här finns huvudsakligen två alternativ att välja mellan. Antingen tar man en taxi vid ankomsten till Lamezia Termes flygplats eller så ber man om det vid bokningen av lägenheten. Det senare alternativet kan utvidgas till önskemål om mat i kylskåpet, tex vid sena ankomsttider, och betalas direkt till den personal som hämtar er.